Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Am spus deseori că nu Laura Codruţa Kovesi, în sine, reprezintă „Sistemul”, ci „calităţile” sale: pregătirea profesională rudimentară, lipsa de experienţă în anchetele penale, predispoziţia incredibilă pentru slugărnicie şi devotamentul pentru carierism. Acestea au făcut-o preferata Sistemului în ţară şi au recomandat-o pentru funcţia de Procuror European.

Practic, orice procuror care are astfel de caracteristici poate fi un bun succesor al Codruţei Kovesi, cu condiţia ca „Sistemul” să se simtă din nou învîrtoşat, aşa cum pare a fi acum, odată cu instalarea „Guvernului Meu”. Putem spune că asistăm în aceste zile la un moment istoric: refacerea cozii Sistemului, la fel ca la şopîrle.

Nu este deloc întîmplător că, la numai două zile după ce Predoiu „BIR” a făcut nominalizările pentru şefia principalelor parchete şi la numai o zi după ce PSD a anunţat că are deja strînse semnăturile necesare moţiunii de cenzură, Parchetul General îl citează pe Călin Popescu Tăriceanu într-un nou dosar penal croit după tipicul mesajelor binecunoscute: „or faci tu aşa, or, dacă nu, facem noi aşa”!

Integral pe Cotidianul