Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Doliu uriaș în lumea muzicală. Grigore Constantinescu, distins muzicolog, critic muzical şi profesor, s-a stins zilele trecute la 82 de ani.

Personalitate a vieții muzicale românești, după cum precizează romania-muzical.ro, Grigore Constantinescu a avut o activitate impresionantă de-a lungul timpului ca profesor și muzicolog: a fost redactor la Editura Muzicală și la revista MUZICA, profesor și conducător de doctorat la Universitatea Națională de Muzică din București, membru al Centrului de Excelență în Studiul Imaginii – Universitatea București, cronicar muzical, autor de studii, articole, interviuri, volume de muzicologie, realizator de emisiuni radiofonice și de televiziune; a participat cu comunicări științifice la simpozioane naționale și internaționale; a fost președintele Uniunii Criticilor, Redactorilor și Realizatorilor Muzicali din România.

Colaborator al postului Radio România Muzical, Grigore Constantinescu a realizat de-a lungul timpului cicluri de emisiuni extrem de apreciate precum „Convorbiri și lecturi cu muzică”, „Muzica, nimic mai simplu”, și „Turism muzical”.

Integral pe Cotidianul