Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Managerul Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş”, Adrian Streinu Cercel, lansează un apel la populaţie să nu mai ia cu asalt spitalele în dorinţa de a efectua teste gripale.

Doctorul Adrian Streinu Cercel le transmite oameni că această afecţiune este una uşor de recunoscut. Principalele simptome sunt febra de 39 sau 40 de grade şi durerile musculare. „Este o trăsnaie. Şi cred că ar trebui să terminăm cu această trăsnaie, pentru că atunci când pun diagnosticul de gripă este unul cât se poate de clar. Până şi eu l-am învăţat. Te doare capul, faci febră 39-40, te dor muşchii ca şi cum ai fi fost bătut.

E gripă! N-ai nevoie de niciun test. Ai nevoie să stai naibii acasă, să te izolezi, să-ţi suni medicul de familie şi să-i spui ce ai! Medicul de familie îţi spune: ai gripă. Acuma, moda asta, că facem teste dimineaţa, la prânz şi seara, bombardăm camerele de gardă cu zeci de pacienţi, sute de pacienţi, este o aiureală. Nu facem decât să mutăm virusul de colo colo”, afirmă Streinu Cercel.

Integral pe Gândul