Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Reprezentanții Guvernului spun că în acest moment nu sunt bani pentru dublarea alocațiilor sau mărirea pensiilor dacă nu se găsesc soluții pentru o creștere economică solidă. Analiștii economici sunt de partea premierului și a ministrului Finanțelor, în discuțiile despre majorarea pensiilor și alocațiilor. Spun că toate aceste creșteri de venituri trebuie să aibă suport economic real.

În acest moment, bugetul nu-și permite un astfel de efort. Executivul ar trebui să se împrumute pentru a majora pensiile și alocațiile, iar acest lucru va pune și mai multă presiune pe economie. „În acest moment în buget nu există sursele pentru dublarea alocațiilor, cum este și normal. Pentru aceste alocații va trebui să găsim surse suplimentare”, a spus ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, potrivit digi24.ro. Iar Klaus Iohannis a declarat: „E foarte important ca guvernul să găsească resursele pentru creșterea alocaţiilor”.

Integral pe Evenimentul Zilei