Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Primul român condamnat la închisoare pe viaţă după 1990 şi eliberat după două decenii de detenţie a fost arestat fiind acuzat şantaj în formă continuată.

Ofiţerii Poliţiei Capitalei au lucrat la acest caz din luna septembrie a anului trecut când o tânără de 17 ani a sesizat că un bărbat i-a cerut să întreţină relaţii sexuale cu el ameninţând-o că va răspândi o serie de informaţii despre ea. În plus, individul ameninţa că îi va trimite familiei tinerei fotografii în care aceasta se afla în ipostaze intime. Bărbatul a fost prins şi identificat în persoana lui Remus Tudor, care s-a dovedit a fi un vechi recidivist. A fost arestat.

În aprilie 1990 el a fost închis după ce şi-a ucis, cu cuţitul, o colegă de serviciu. Pentru că, imediat după Revoluţie, a fost abrogată pedeapsa cu moartea pe care ar fi riscat-o, Tudor a devenit primul român condamnat la închisoare pe viaţă după căderea regimului comunist.

Integral pe Adevărul