Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Călin Popescu Tăriceanu s-a declarat preocupat de actele oficiale semnate de Teodor Meleșcanu în calitate de președinte al Senatului, după decizia CCR care a constatat nelegalitatea numirii acestuia. Decizia CCR este „o palmă pe obrazul” lui Meleşcanu, potrivit liderului ALDE.

„Decizia CCR survine ca urmare a unei sesizări pe care membri ALDE din Senat au făcut-o dar la această sesizare era nevoie de un număr mai mare de semnături. Au fost și semnături de la PNL, PMP, cred că și de la UDMR. Le mulțumesc tuturor celor care au fost cosemnatari la această sesizare. Dacă am omis pe unii dintre ei, îmi cer scuze. (…) Ceea ce mă preocupă în acest moment este cu referire la toate actele oficiale ale Senatului care au fost semnate de domnul Meleșcanu în calitatea de președinte”, a afirmat senatorul Călin Popescu Tăriceanu.

Întrebat dacă Teodor Meleşcanu ar trebui să-și dea imediat demisia sau să aştepte motivare Curţii, Tăriceanu a răspuns: „Eu cred că CCR a dat un semnal foarte clar. Curtea Constituțională nu face gesturi politice, dar ceea ce se întâmplă astăzi este o palmă pe obrazul domnului Meleşcanu, care trebuia să nu accepte să fie nominalizat şi să intre în acel joc. Dacă vrea sa aştepte şi a două palmă, nu are decât de ales”.

Integral pe Cotidianul