Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Liderul PNL se ţine de cuvânt după ce a spus că va face febră musculară la mână de la atâtea demiteri semnate. Următoarea „victimă” este un greu al sistemului. Primul-ministru nu a uitat scandalul provocat pe final de an 2019 de şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă , personaj aflat de multă vreme la conducerea ITM.

Dantes Bratu a ajuns pe lista neagră a premierului Ludovic Orban, care a anunţat chiar în şedinţa de Guvern că-l vrea îndepărtat din funcţie. Dantes Nicolae Bratu a iscat un scandal uriaş la final de 2019 atunci când nu a achitat salariile angajaţilor pe luna noiembrie, amintește GÂNDUL. Întreaga poveste a ajuns să fie dezbătută inclusiv într-o şedinţă de Guvern! Ludovic Orban a avut o singură replică: „Poate nu îl mai văd pe şeful ITM pe acolo”. Răspunsul ministrului Muncii a fost că „Bratu este în evaluare”.

Guvernul Ludovic Orban vrea să îl retragă pe Sorin-Adrian Pîrvulescu din funcția de consul general, șef al Consulatului General al României la Strasbourg, potrivit ordinii de zi a viitoarei ședințe a Executivului, anunță DIGI24. Pîrvulescu este fiul vitreg al lui Teodor Meleșcanu. „Art. 3 din Hotărârea Guvernului nr. 454/2018 privind rechemarea și numirea unui consul general, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 539 din 28 iunie 2018, se abrogă”, prevede Hotărârea care urmează să fie luată în următoarea ședință de guvern.

Articolul 3 din HG 454/2018, prevedere pe care acum Guvernul vrea să o elimine, prevede că „ începând cu data încheierii misiunii domnului Sabin Pop (i.e. 26 septembrie 2018), domnul Sorin-Adrian Pîrvulescu a fost numit consul general, șef al Consulatului General al României la Strasbourg, Republica Franceză”. Sorin-Adrian Pîrvulescu a fost numit în funcția de consul general la Strasbourg în septembrie 2018, amintește ȘTIRI PE SURSE. Hotărârea de Guvern a fost semnată de premierul Viorica Dăncilă și contrasemnată de Teodor Meleșcanu, ministru de Externe la acea vreme.

Ulterior, Parchetul General a deschis un dosar penal pentru abuz în serviciu pe numele lui Teodor Meleșcanu, pentru a analiza modul în care fiul vitreg al acestuia, Adrian Pîrvulescu, a fost numit în funcția de consul la Strasbourg, afirmă COTIDIANUL. Decizia vine în contextul în care CCR a decis miercuri că numirea lui Meleșcanu la șefia Senatului s-a făcut nelegal.

Premierul Ludovic Orban a declarat că are un plan bine pus la punct și împotriva moţiunii de cenzură a PSD-ului şi că aceasta nu va avea nicio şansă să treacă. După anunţul lui Marcel Ciolacu, preşedintele interimar al PSD, că va depune moțiunea de cenzură împotriva proiectului PNL prin care primarii vor fi aleși, din nou, prin două runde de vot, premierul vine şi spune că moţiunea nu are nicio şansă, anunță EVENIMENTUL ZILEI.

„Noi avem ca obiectiv să fie adoptată legea privind alegerea primarilor în două tururi. Conform calculelor actuale, moţiunea nu are nicio şansă să treacă. Cei de la PSD sunt optimişti, dar vom vedea ce va fi. Eu v-am spus care este obiectivul. Noi am urmărit sistematic ca alegerea primarilor să se facă printr-un mecanism democratic, care să ofere legitimitate şi credem că alegerea în două tururi este cel mai democratic mecanism”, a afirmat premierul Ludovic Orban pentru DCNEWS.

Textul va fi adoptat, printr-o nouă angajare a răspunderii Guvernului condus de Ludovic Orban. Social-democrații au anunțat că vor depune moțiune de cenzură, iar unii dintre ei, fac calcule, chiar să revină la guvernare, afirmă ADEVĂRUL. Mai mult, Iohannis le-a solicitat aleşilor să se întoarcă din concediu şi într-o sesiune extraordinară să tranşeze problema alegerii primarilor în două tururi. Liberalii acuză PSD că blochează în Parlament proiectul ce ar modifica codul electoral, aşa că au apelat la din nou la o metodă excepţională, angajarea răspunderii.

Ce urmează, anunță CAPITAL. Dacă nu trece moțiunea de cenzură a PSD, Guvernul PNL rămâne în funcție și vor fi și alegeri locale în două tururi. În schimb, dacă trece moțiunea, pică și Guvernul, dar și asumarea pe alegeri în două tururi, urmând a fi făcuți pașii pentru alegeri anticipate.