Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Inspecţia tehnică periodică (ITP) trebuie obligatoriu efectuată, la un anume interval de timp, pentru a primi dreptul de a circula pe drumurile publice din România. Vezi care sunt condiţiile valabile în acest an.

Pentru a putea circula pe drumurile publice din România, autovehiculele trebuie să deţină o inspecţie tehnică periodică (ITP) valabilă. Aceasta garantează faptul că maşina respecta cerinţele minime de siguranţă şi se realizează la diverse intervale de timp, în funcţie de vârsta maşinii.

Potrivit Ordonanței de Guvern nr. 81/2000, doar mașinile înmatriculate sau înregistrate în România sunt obligate să obţină ITP-ul, aşadar nu și cele înmatriculate în alte țări. Persoana care deţine certificatul de înmatriculare sau de înregistrare al autovehiculului are obligaţia să efectueze inspecţia tehnică periodică.

Integral pe Capital