Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Toată lumea vorbește despre fierberea din toate cotloanele PSD. Se fac tot felul de calcule, planuri de alianțe măcar provizorii, se negociază om la om cu cei care ar putea ajuta partidul la moțiunea de cenzură. 10 voturi, în prezent lipsă, ar fi marja de siguranță care le-ar asigura social-democraților o victorie împotriva actualului guvern.

Se caută oameni inclusiv de la minorități sau independenți, despre care se știe că mai mereu sunt dispuși să dea o mână de ajutor la jocurile astea. Însă ceea ce PSD nu a reușit să lămurească este de ce vrea moțiune. Pentru alegerile de primari în două tururi de scrutin, pentru care Orban își pune mandatul pe masă? Nu mi se pare convingător argumentul, pare mai degrabă o cacealma.

Opiniile despre rezultate sunt împărțite. USR susține că moțiunea nu va trece, PNL declară că PSD fie nu va strânge numărul necesar de voturi, fie vor lipsi parlamentari de la ședință exact cât să se piardă la mustață. PMP, ca întotdeauna, merge pe mâna PNL, UDMR este de partea PSD, Ponta și-a descoperit orgolii noi, iar ALDE are probleme cu cei care pleacă din partid, fiind la un pas de a-și pierde reprezentarea parlamentară.

Integral pe Naţional