Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Radu Enache, Gruia Stoica, fraţii Păunescu, Corneliu Iacobov şi reprezentanţi ai companiei Ford au executat silit statul la Eximbank şi Trezorerie pentru plata unor despăgubiri generate în urma privatizărilor de după Revoluţie.

Statul a contestat clasarea dosarului Rompetrol Ce a mai rămas din coloşii industriali de pe timpul lui Ceauşescu Potrivit unui proiect de hotărâre iniţiat de AAAS „executorii judecătoreşti au depus la ATCPMB (Trezoreria Bucureşti) şi EXIMBANK, la solicitarea creditorilor AAAS, aproximativ 4.500 dosare de executare silită, care însumează 476 milioane lei.

Ulterior, la solicitarea „Adevărul”, Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului (fosta FPS, APAPS şi până în urmă cu câţiva ani AVAS) a precizat că, la 30 noiembrie 2019, avea de plătit 577,75 milioane de lei, drept despăgubiri, la care se adaugă cheltuieli de judecată şi onorarii ale avocaţilor de 557.745 lei. Autoritatea este însă în imposibilitate de a plăti aceste sume, având în vedere că veniturile pe primele 11 luni din 2019 au fost de numai 35,38 milioane lei, şi oricum are conturile blocate din cauza păgubiţilor FNI.

Integral pe Adevărul