Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Propusă pentru preluarea funcției de procuror general, Gabriela Scutea este în prezent magistrat la Parchetul Curţii de Apel Braşov şi fostă adjunctă a Laurei Kovesi. Scutea este unul dintre magistraţii care a protestat faţă de modificările din Justiţiei operate de către PSD, ea a fost respinsă de Tudorel Toader pentru şefia Ministerului Public.

Ea a mai candidat, fără succes, pentru funcţia de procuror general şi cea de şef al DNA, însă nu a fost pe placul fostului fostul ministru al Justiţiei Tudorel Toader, mai ales că Gabriela Scutea a fost unul dintre magistraţii vocali care au protestat, inclusiv la Bruxelles, împotriva modificărilor PSD la legile Justiţiei Scutea a fost adjuncta procurorului general al României Laura Codruţa Kovesi, iar între 2013 şi 2016 a fost Înalt Reprezentant al Ministerului Justiţiei la Comisia Europeană.

Integral pe G4media.ro