Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Tipul şi amploarea replicilor produse pe termen scurt în cazul lichidării unei persoane sunt imprevizibile, atrage atenţia Moises Naim într-o analiză legată de felul în care Iranul ar putea răspunde în cazul asasinării generalului Qassem Soleimani.

În fiecare an, aproape 500.000 de persoane sunt asasinate în întreaga lume. În mod firesc, aceste crime au efecte devastatoare asupra familiilor, rudelor şi prietenilor victimelor. Se întâmplă în acelaşi timp ca omorul să nu-i atingă doar pe părinţi şi prieteni, ci să aibă consecinţe grave, chiar foarte grave, până la punctul uneori de a schimba lumea.

Aceste crime se pot dovedi foarte costisitoare, depăşind toate previziunile. Asasinarea arhiducelui Franz Ferdinand în 1914, la Sarajevo, este un exemplu emblematic în acest sens. Moartea sa a declanşat o reacţie în lanţ care a dus la Primul Război Mondial, încheiat cu 40 de milioane de morţi.

Integral pe Adevărul