Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

România va participa, în anul 2020, alături de celelalte țări NATO, la exercițiul militar „Defender Europe 20”, condus de Statele Unite, care va prilejui cea mai amplă desfășurare de trupe americane pe teritoriul european de după căderea comunismului.

Forțele Terestre ale Armatei Române vor fi implicate în desfășurarea exercițiului „Defender Europe 20”, care va fi organizat în Europa de Statele Unite, în cadrul Operațiunii „Atlantic Resolve”. Această decizie a fost anunțată în cadrul şedinţei de autoevaluare a Statului Major al Forţelor Tereste (SMFT) pentru anul 2019, ședință desfășurată la data de 16 ianuarie 2020.

“Structuri ale SMFT vor fi implicate şi în activități de instruire multinaționale în marja exercițiului Defender Europe 20, care va fi desfășurat de armata Statelor Unite ale Americii în acest an în Europa, ca parte a Operațiunii Atlantic Resolve”, precizează un comunicat al Ministerului Apărării Naționale (MApN).

Actualul ministru al Apărării, generalul (r) Nicolae Ciucă, explica, încă de la sfârșitul anului trecut, că România trebuie să-și demonstreze capacitatea militară prin participarea ei la această uriașă desfășurare de forțe aliate.

Integral pe România Liberă