Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Urmează un val de condamnări pentru România în cazul mitingului de pe 10 august când Liviu Dragnea, Carmen Dan și Viorica Dăncilă, cu acordul tacit al Gabrielei Firea care și-a luat concediu, au atacat bucureștenii care protestau pașnic în Piața Victoriei sătui de incompetența socialiștilor români.

O persoană care a manifestat împotriva decidenţilor politici în cadrul unui miting nu poate fi sancţionată de către jandarmi pentru că ar fi tulburat ordinea şi liniştea publică prin invocarea de sloganuri împotriva puterii politice, a decis Curtea Europeană a Drepturilor Omului în cauza Chitic c. României.

Astfel, CEDO a decis că România se face vinovată de încălcarea art. 10 al Convenţiei europene a drepturilor omului, privind libertatea de exprimare, iar Mircea Chitic va primit de la statul român suma de 5.000 de euro cu titlu de daune morale.

Integral pe Curentul