Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Liderul interimar al PSD are propriul proiect politic pentru congresul din februarie, dar nu știe dacă îl va include și pe Sorin Grindeanu. El a precizat că se așteaptă ca la Congres să fie mai multe echipe, în care s-ar putea regăsi și Grindeanu.

Ciolacu a precizat că se așteaptă ca la Congres să participe mai multe echipe, în care s-ar putea regăsi și Grindeanu. Însă, remarcă EVENIMENTUL ZILEI, a evitat să răspundă direct dacă Sorin Grindeanu îi va fi contracandidat sau dacă va fi inclus în proiectul său la Congresul din februarie. Până atunci „așteapt știri de la domnul Gușă”, a spus liderul PSD.

 „Cum a fost la Dâmbovița, la nivel național cel puțin la un asemenea nivel la Congres, eu cred ca o sa fie cel puțin două-trei moțiuni și echipe. Detaliile tehnice vorbiți-le cu domnul Grindeanu. Eu lucrez la proiectul meu politic. Aștept știrile de la domnul Gușă și pe urmă o să urmez linia”, a spus Marcel Ciolacu.

Pe de altă parte, fostul lider PSD, Liviu Dragnea, așteaptă marți răspunsul Înaltei Curți de Casație și Justiție privind cererea extraordinară de atac împotriva deciziei de condamnare la trei ani și șase luni, anunță AGERPRES. Înalta Curte ar putea lua marţi o decizie în dosarul în care fostul preşedinte al PSD Liviu Dragnea a depus un recurs în casaţie, prin care cere să îi fie anulată sentinţa prin care a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare în dosarul ''DGASPC Teleorman''.

Dezbaterile pe solicitarea fostului lider al PSD au avut loc marţea trecută, însă completul de judecată a decis să amâne decizia pentru 21 ianuarie, motivul invocat fiind că magistraţii au nevoie de timp pentru a delibera. În sala de judecată, Dragnea a declarat că este nevinovat şi a cerut să fie achitat.

Un alt fost președinte al PSD, fost premier, fost membru de vază al PSD, des asociat cu serviciile, Coldea și statul paralel, Victor Ponta tot declară că nu vrea înapoi în partidul care l-a făcut celebru, ci vrea să rămână la formațiunea de apartament, Pro România. Totuși, remarcă ROMÂNIA LIBERĂ, ar bate palma cu PSD!

Preşedintele Pro România, Victor Ponta, a declarat luni, într-o conferinţă de presă la Satu Mare, că dacă PSD va schimba la următorul congres "garnitura" care a stat lângă Liviu Dragnea şi Viorica Dăncilă şi renunţă la "teme peremisto-populiste", atunci formaţiunea sa ar putea fi deschisă la o colaborare cu PSD.

El a explicat că PSD are oameni care nu au nicio legătură cu ideea de modernitate şi social-democraţie, susține CAPITAL. „Nu se pune problema ca eu cel puţin să mă întorc membru PSD. Sunt membru Pro România şi aşa voi rămâne. PSD are de schimbat mai mult decât Dragnea şi Dăncilă, are de schimbat o întreagă echipă de oameni care a fost lângă Dragnea“.

Ponta a mai declarat luni că partidul său nu va vota la moţiunea de cenzură anunţată de PSD împotriva Guvernului PNL, anunță ADEVĂRUL. Acesta a explicat că nu există niciun motiv pentru a vota moţiunea, întrucât aceasta vine împotriva legii privind alegerea primarilor în două tururi, la care formaţiunea vrea să mai adauge un amendament în plus în ce priveşte alegerea preşedinţilor de Consilii Judeţene.

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat că au fost strânse 115 semnături pentru a depune moţiunea de cenzură, după asumarea răspunderii Guvernului privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin. „Erau 115 semnături. Cu alte cuvinte, suficiente pentru a depune moţiunea”, a declarat Marcel Ciolacu, citat de DIGI24. Întrebat dacă are susţinerea lui Victor Ponta la moţiunea de cenzură, el a spus că a avut astfel de discuţii cu preşedintele Pro România şi speră să ajungă la o concluzie comună.