Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Cazul de la şcoala din comuna Axintele, satul Frumuşica, judeţul Ialomiţa, pe care vi l-am prezentat în „Cotidianul” de joi, ia o amploare neaşteptată, generînd reacţii dure împotriva Monicăi Anisie, ministrul Educației, atît din partea cititorilor noştri, cît şi din partea comunităţii din această localitate. Drept urmare, deşi părea foarte băţoasă cînd a intrat în clasa învăţătoarei Mihaela Costache, agresiva ministresă a încercat ulterior să-şi ceară scuze pentru comportamentul său.

Totuşi, întîmplarea nu trebuie să rămînă fără urmări. Pe scurt, ministresa Monica Anisie a intrat brusc în clasa învăţătoarei Mihaela Costache, reproşîndu-i în faţa elevilor că „urlă” la ei, deşi înregistrarea arată că învăţătoarea nu spunea decît atît: „Gata, nu mai vorbeşte nimeni, nu mai tulbură nimeni, cine vrea, ridică mîna!” (https://www.cotidianul.ro/comportament-incalificabil-al-ministresei-a-umilit-o-profesoara-in-fata-elevilor/).

Urmare a numărului uriaş de cititori care au accesat textul, am continuat ancheta noastră jurnalistică şi am stat de vorbă cu primarul şi viceprimarul comunei Axintele, din care face parte şi satul Frumuşica, unde s-a întîmplat incidentul, dar şi cu învăţătoarea Mihaela Costache, cea peste care a intrat ministresa, precum şi cu cîţiva părinţi ai copiilor care se aflau în acel moment în clasa „vizitată” de ministresă. Toate aceste declaraţii vi le prezentăm mai jos.

Înainte de toate, iată ce prevede Legea nr. 1/2011, supranumită şi „Legea educaţiei naţionale”, pe care a încălcat-o cu voioşie chiar Monica Anisie, ministrul Învăţămîntului, în urma acestui abuz demisia de onoare impunîndu-se de la sine:

Aşadar, conform art. 272, al. (1), „Cadrele didactice nu pot fi perturbate în timpul desfăşurării activităţii didactice de nicio autoritate şcolară sau publică”! De nici o autoritate şcolară sau publică înseamnă inclusiv de ministrul Educației!

Integral pe Cotidianul