Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Pe cât de frumos, pe atât de periculos! Centrul Istoric este o bombă cu ceas din cauza celor care fură curent prin instalaţiile electrice improvizate. Specialiştii avertizează că aici poate izbucni oricând un incendiu de proporţii. Ieri, în mai puţin de o oră, inspectorii ENEL au găsit zece branşamente ilegale.

Numai cine nu vrea nu fură curent în Centrul Istoric! Asta e concluzia la care au ajuns lucrătorii de la ENEL după o razie-fulger pe străzile Franceză, Şelari şi Nicolae Tonitza.

În mai puţin de o oră, ei au descoperit zece familii racordate ilegal la reţeaua de curent. Numai pe strada Franceză, chiar în imobilul unde acum câteva zile a luat foc un apartament din cauza unui scurtcircuit, din cinci locuinţe controlate, trei erau în ilegalitate.

Furtul este însă cu mult mai mare. Din estimările furnizorului de energie electrică, în toată zona ar exista în jur de 100 de locuinţe alimentate ilegal.

„Instalaţiile improvizate sunt un pericol pentru cei care le folosesc, pentru că există riscul unui scurtcircuit. Ele pot fi oricând sursa unui incendiu de proporţii. Improvizaţiile sporesc consumul, ceea ce duce la întreruperea de curent, fapt care îi afectează pe cei care sunt în legalitate", ne-a spus inginerul-şef al ENEL, Dragoş Rîmniceanu.

Nu de puţine ori, celor prinşi li s-au întocmit dosare penale. De închisoare însă, nici nu poate fi vorba. Mii de bucureşteni iau cu asalt în fiecare weekend cele circa 110 localuri de aici. Ei sunt oricând în pericol în cazul unui incendiu.

Pericole identificate de pompieri

* clădiri părăsite, ocupate de persoane fără forme legale, care nu au nici o răspundere asupra lor
* sisteme improvizate de încălzire
* măsurile de prevenire a incendiilor sunt ignorate de locatari
* căi de acces şi evacuare blocate
* accesul maşinilor de pompieri pe străduţe este îngreunat de autovehiculele riveranilor şi de terasele care se găsesc la tot pasulprinteaza
comenteaza
mareste text
text mai mic
da mai departe!
Trimite pe YM!

Integral pe Click!