Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Care este marele nostru proiect? Cuvîntul acesta sună uzat și enervant. A fost ridiculizat de conducătorii noștri din ultima vreme. Atunci care este marele nostru vis? O țară ca afară, strigă strada, incapabilă și indispusă să fie la fel de disciplinată și de harnică. Mai degrabă acesta ar fi numele marelui nostru cadou, aștepat de toți pomanagiii!

Serios, dacă n-avem vise mari, n-avem nici măreție, nici destin. Care este marele vis al președintelui României? Să moară PSD-ul! Ăsta nu este vis. Este blestem. Sau o variantă politică a celebrei zicale ”să moară capra vecinului”, inoculată în capul unui sas comod. Poate că ”România normală” este un vis. Dacă ar fi așa, ar fi avut un plan de normalizare, nu unul de întoarcere pe dos a clasei politice. Dacă ”România normală” ar fi fost un vis de președinte, ne-am fi dat seama. Am fi văzut cum ar fi trudit, cum ar fi căutat oameni de ispravă, nu caricaturi care să-l înconjoare. Ar fi pledat de dimineața pînă seara pentru școală de calitate, pentru asistență socială și condiții rezenonabile în sistemul de sănătate pentru cei săraci. S-ar fi îngrozit de trecerea forțată a asistenței medicale mai mult pe bani și de preluarea acestui sistem de impostori și incompetenți.

Integral pe Cotidianul