Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis o atenţionare de călătorie pentru Bosnia şi Herţegovina, unde, în zona Sarajevo, poluarea atmosferică se menţine la un nivel ridicat.

Astfel, au fost prelungite interdicţiile de circulaţie şi tranzitare a oraşului Sarajevo de autovehiculele de peste 3,5 tone.

MAE informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Bosnia şi Herţegovina că, potrivit datelor transmise de autorităţile locale, poluarea atmosferică (inclusiv cea cu pulberi în suspensie de tipul PM 2,5) se menţine la un nivel ridicat în special în Cantonul Sarajevo.

În acest context, s-a decis prelungirea pe termen nedeterminat, pentru anotimpul rece, a interdicţiilor de circulaţie / tranzitare a oraşului Sarajevo, pentru vehiculele care depăşesc 3,5 tone, pe axul principal Baščaršija - Nedžarići, şi de acces al autovehiculelor cu norme de poluare EURO 2 sau mai poluante în municipalităţile Stari Grad, Centar, Novi Grad, Novo Sarajevo şi Ilidža.

Integral pe România Liberă