Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

“Călin Anton Popescu Tăriceanu susține că se aliază poziției USR de reformare a serviciilor de informații din România și de întărire a controlului civil asupra acestora, însă în comisia de control a SRI reprezentanții ALDE s-au opus de fiecare dată organizării unor controale specifice la sediul instituției”, arată deputatul Lucian Stanciu-Viziteu, membru în comisia de control a SRI.

“În ultimii ani m-am luptat în comisia de control a SRI pentru întărirea controlului civil, însă de fiecare dată am întâlnit opoziția PSD-ALDE. Dacă Dragnea și Tăriceanu ar fi dorit cu adevărat întărirea controlului civil ar fi avut posibilitatea să facă acest lucru, pentru că au avut majoritatea parlamentară și majoritatea în comisia de control a Serviciului Român de Informații”, acuză Viziteu.

Liderul USR susține că în această perioadă, liderii PSD-ALDE au preferat să răspândească știri false, să denigreze instituțiile care fac parte din sistemul de apărare națională și să facă astfel jocurile unor state precum Rusia, care reprezintă o amenințare pentru securitatea euro-atlantică.

Integral pe Curentul