Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Propusă miercuri de președintele Vladimir Putin, includerea în Constituție a normei privind prioritatea Legii Fundamentale în faţa normelor dreptului internațional necesită o fină tehnică juridică, lucru pentru care probabil că va fi nevoie de timp.

Articolul 15 face parte din primul capitol al Constituției, iar modificarea acestuia impune convocarea Adunării Constituante, însă legea referitoare la convocare nu a fost adoptată până în prezent.

Cu toate acestea, direcția în sine a gândirii juridice a Kremlinului demonstrează faptul că Rusia percepe SUA – țară în care o astfel de prioritate este realizată cel mai bine -, ca model de urmat, cu toate că cel mai important partener comercial al Federației Ruse – Uniunea Europeană – respectă supremația dreptului internațional asupra dreptului național.

Integral pe G4media.ro