Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Autorităţile române nu mai pot confisca, la graniţă, sumele nedeclarate care depăşesc 10.000 de euro, în urma unei decizii recente a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE)

Curtea a decis că practica autorităţilor române de a confisca orice sumă de bani introdusă în România nedeclarat şi care depăşeşte 10.000 de euro nu poate fi permisă, fiind contrară dreptului Uniunii Europene referitor la libera circulaţie a capitalurilor, care este garantată şi poate fi limitată doar în cazuri excepţionale.

Cauza C‑679/19, soluţionată la data de 19 decembrie 2019, se referă la cetăţeanul român N. L., care a călătorit, la 16 august 2017, cu avionul de la Tel Aviv (Israel) către Sofia (Bulgaria), pentru a efectua operaţiuni de schimb valutar. La intrarea pe teritoriul bulgar, acesta a declarat numerarul pe care îl transporta.

Integral pe Adevărul