Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Vicepremierul Raluca Turcan a explicat, joi seară, la Digi24 de ce Guvernul și-a asumat angajarea răspunderii pentru legea privind alegerea primarilor în două tururi, deși în 2011 ea a fost „pentru” pentru votul uninominal.

Raluca Turcan a spus că asumarea răspunderii este „o variantă corectă, curajoasă și cu finalitatea cea mai probabilă”, adăugând că „este o măsură pe care oamenii au cerut-o în stradă”. Ea a precizat că măsura a fost blocată de doi ani în Parlament.

Întrebată de ce Guvernul nu și-a asumat mai devreme acest lucru, ea a răspuns: „Acesta a fost calendarul dat de evenimentele la care am fost cu toții martori”.

În ceea ce privește reproșurile PSD, legat de faptul că modificarea legislației electorale este făcută cu puțin timp înainte de alegeri, Raluca Turcan a spus că „cei care reproșează au avut cel puțin doi ani înainte pe un proiect de lege existent în Parlament să o facă mai din timp sau puteau să facă pe un proiect pe care să-l inițieze. Cine reproșează lucrul acesta are un discurs dublu.”

Integral pe Digi24