Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Comisia de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) a activat, joi, procedura de examinare a respectarii normelor democratice in Romania in cazul angajarii raspunderii Guvernului Ludovic Orban pe schimbarea legislatiei electorale.

Senatorul PSD Titus Corlatean a oferit declarații în acest sens, prezent la sedinta si la solicitarea caruia s-a luat decizia. Urmeaza ca un raportor să vină în România să evalueze situatia. Potrivit lui Corlatean, membru in delegatia Romaniei la APCE, peste 10 zile se va discuta si despre sesizarea de catre APCE a Comisiei de la Venetia pe subiectul modificarii legislatiei electorale cu cateva luni inainte de alegeri:

„Particip la Paris la Comisia de Monitorizare a Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei. Am ridicat in plenul Comisiei situatia grava de incalcare a standardelor democratice electorale de catre Guvernul PNL condus de Ludovic Orban. Am explicat faptul ca aceasta modificare a legislatiei electorale privind alegerile locale are loc cu patru luni si jumatate inainte de alegerile locale asa cum vor fi ele programate si se violeaza flagrant o foarte cunoscuta recomandare a Comisiei de la Venetia care spune ca este interzisa modificarea legislatiei electorale cu un an inainte de alegerile respective si este interzis oricarei puteri sa isi creeze un avantaj electoral prin schimbarea acestor reguli.

Integral pe România Liberă