Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Directorul Institutului de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale ''Ion I. C. Brătianu'' al Academiei Române (ISPRI), Dan Dungaciu, a declarat că demisia Guvernului Federaţiei Ruse ar putea însemna "o reaşezare a cabinetului în funcţie de interesele strategice" ale preşedintelui Vladimir Putin şi ar putea aduce în prim-plan" ideea de succesiune" după finalizarea mandatului lui Putin în 2024.

"Declaraţiile pe care preşedinte Putin le-a făcut, în lungul său discurs, legate de o schimbare semnificativă cel puţin la nivel declarativ la nivel constituţional a Federaţiei Ruse. În urma acestui discurs, în care au fost punctate câteva lucruri importante, domnul Medvedev a declarat că pleacă. Această modificare de Guvern, primul lucru, pe termen scurt, poate să însemne o reaşezare a cabinetului în funcţie de interesele strategice ale domnului Putin şi, doi, numirea unui nou premier, care ar putea să anunţe un potenţial succesor al lui Putin. Evident, este o speculaţie, dar numirea premierului ar putea să spună ceva despre ceea ce intenţionează să facă Vladimir Putin în viitor. Al doilea unghi din care putem să privim această chestiune este o privire pe temem lung de după 2024, în care ideea de succesiune este în prim plan", a afirmat Dungaciu, miercuri, pentru AGERPRES.

Integral pe Agerpres