Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Primăria Municipiului Bucureşti şi, în special, Ministerul Mediului s-au angajat în demararea unei campanii de conştientizare a colectării selective a deşeurilor, a declarat, miercuri, edilul general Gabriela Firea, după ce a participat la întâlnirea Comitetului Naţional pentru Deşeuri.

"Noi, ca autoritate locală, dar, în special, ministerul s-a angajat - şi cred că va fi un element extraordinar pentru întreaga ţară şi va fi un ajutor pentru toţi primarii din ţară - în demararea unei campanii de conştientizare a colectării selective atât pentru cetăţeni, cât şi pentru agenţii economici", a spus Firea, la finalul reuniunii de la Ministerul Mediului.

Ea a susţinut că va participa la toate reuniunile de acest gen pentru a rezolva problemele comune.

"Am răspuns prezent solicitării de a ne întâlni în Comitetul Naţional al Deşeurilor din partea noului ministru al Mediului, aşa cum voi face de fiecare dată, pe toate problemele comune pe care le avem de rezolvat, potrivit legislaţiei în vigoare. Am fost plăcut impresionată de înţelesul echipei pentru a lupta real cu poluarea, dar astăzi subiectul specific a fost cel referitor la depozitele de gunoi. (...) Primăria Generală a Capitalei are două contracte încheiate în 1999. În această perioadă doar s-au realizat acte adiţionale de prelungire, pentru că erau necesare, cu depozitul de deşeuri de la Chiajna şi Sectorul 1 şi anume Iridex şi Eco Sud din judeţul Ilfov, localitatea Vidra", a declarat Firea.

Integral pe Agerpres