Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Organizaţia Mondială a Sănătăţii avertizează că un virus care a apărut în China se poate extinde. Este vorba de un coronavirus care produce o formă de pneumonie. În România, autorităţile spun că au anunţat spitalele de existenţa virusului, dar că posibiltatea să ajungă în ţara noastră este redusă.

Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, a explicat la Digi24 că este vorba despre o nouă formă de coronavirus care dă infecție respiratorie.

„Lumea s-a confruntat cu două situații opuse – una extrem de gravă, în 2002, cu acel sindrom SARS care producea o infecție respiratorie adesea mortală și care a reușit să fie controlat după ce s-au înregistrat 800 de decese în China, și o altă boală, mult mai puțin agresivă, care se manifestă în Orientul Mijlociu și care dă anumite infecții respiratorii, pneumonii, care au o evoluție mai puțin gravă”, a spus el.

Integral pe Digi24