Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Dacă este miercuri, vorbim despre cultură. Nu mai discutăm despre spargeri, sinucideri şi accidente în grup, nu mai oblojim nici un cîine singuratic care şi-a rupt piciorul. Este Ziua Culturii Române, pentru că este ziua de naştere a lui Mihai Eminescu. După miezul nopţii, puteţi să vă întoarceţi la Sexy Braileanca şi la Bianca Dragusanu, puteţi muta Ateneul Român la Caracal, puteţi dialoga despre metafizica lui Dincă şi despre România lui Badea şi Ciutacu.

Miercurea aceasta, nimeni n-are voie să claxoneze în preajma Ateneului şi nici să strănute în preajma statuii lui Gheorghe Anghel. Miercuri, 15 ianuarie, de ziua Poetului Nepereche şi a Culturii Romane, SPP-ul păzeşte locul şi blochează accesul publicului. Este cea mai importantă măsură culturală luată pentru protecţia lui Iohannis şi a lui Ludovic Orban.
Miercuri dimineaţă, la Cotroceni a avut loc „simpozion” Eminescu. Preşedintele i-a convocat pe miniștri la o discuţie despre ţară şi popor. L-a chemat pe Lucian Bode (corespondentul lui Lucian Blaga în materie de drumuri), să-l controleze la gramatică, pe Virgil Popescu să înceapă şi el să dea meditaţii la afaceri şi pe Violeta Alexandru ca să-i ţină locul Ralucăi Turcan.

Integral pe Cotidianul