Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Reprezentanţii producătorilor de medicamente cer, din nou, revizuirea modului de calcul al taxei clawback. În cadrul unei dezbateri organizate de Ministerul Sănătăţii, producătorii de medicamente din țară solicită o taxă diferențiată pentru medicamentele generice, produse farmaceutice care sunt, în general, mult mai ieftine decât cele inovative.

„Noi susţinem compensarea medicamentelor inovative. Pacienţii români au nevoie de aceste medicamente, aşa cum au nevoie şi de medicamente generice şi biosimilare. Este nevoie însă ca această compensare a medicamentelor inovative care au fost aprobate prin raport de HTA (evaluarea tehnologiilor medicale) necondiţionat să nu mai fie finanţată din taxa clawback, pentru că noi, producătorii de medicamente generice, practic, cofinanţăm inovaţia. Acest lucru nu este sustenabil pe termen lung, mai ales că noi producem medicamente ieftine.(...) Este nevoie ca medicamentele generice să aibă un clawback mult mai mic şi diferenţiat faţă de inovative”, a spus reprezentantul Asociaţiei Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR), Valentina Băicuianu.

Integral pe Jurnalul Național