Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Când cei mai puternici șapte oameni din țară se întâlnesc de urgență, e clar că se petrec lucruri grave în China. Anunțul începutului de an: a doua economiei a planetei, pe cale de a face implozie! Dar asta nu e tot. Și, din păcate, nici pe departe atât de grav ca următoarea veste – autoritățile de la Beijing se tem de ce-i mai rău, adică de răbufnirea populației! Se mută protestele din Hong Kong la Beijing? E posibil un nou Tiananmen? Toate variantele au fost pe masa discuțiilor la întrunirea Politburo. Președintele Xi Jinping simte în ceafă respirația rece a unui miliard de nemulțumiți, gata-gata să răstoarne orice orânduire socială când cuțitul atinge osul.


Printre picături, liderii Partidului Comunist au lăsat să se vadă datele care arată adevărata față a economiei. China este în continuare a doua putere a planetei, de necontestat (încă), dar ritmul de creștere este mult mai lent decât se anticipa. Ba, mai mult, de la an la an se observă o scădere, semn că o mare criză bate la ușă. Pentru a preîntâmpina un colaps, guvernul chinez a tot căutat să bandajeze sectorul economic cu o serie de măsuri stimulative, cum ar fi reduceri de taxe și impozite sau facilități fiscale acordate băncilor.

Integral pe Naţional