Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

O echipă de cercetători din Statele Unite ale Americii a creat primii roboți „vii” folosind celule stem de la o specie de broaște din Africa, scrie The Guardian. Unul dintre roboții minusculi are două picioare mici, iar altul o gaură în mijloc pe care cercetătorii au transformat-o într-un marsupiu folosit pentru a căra diverse încărcături.

„Acestea sunt forme de viață complet noi. Nu au mai existat pe Pământ”, a declarat Michael Levin, directorul Centrului de Cercetare Allen de la Universitatea Tufts din Medford, Massachusetts. „Sunt organisme vii și programabile”. Datorită caracteristicilor unice, acești roboți minuscului ar putea fi folosiți pentru a combate poluarea cu microplastic din oceane, să localizeze și să digere materialele toxice, să transporte medicamente în corp sau să elimine depunerile de pe artere, cele mai mari vase de sânge din corpul omenesc.

Integral pe Digi24