Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Institutul Naţional de Statistică (INS) a revizuit în uşoară scădere, la 0,5% de la 0,6%, estimarea privind creşterea economiei în trimestrul III al acestui an faţă de trimestrul precedent.

Comparativ cu datele publicate în decembrie, modificări semnificative ale contribuţiei la creşterea PIB au survenit în cazul consumului şi al investiţiilor.

"Din punctul de vedere al utilizării PIB, modificări semnificative ale contribuţiei la creşterea PIB în trimestrul III 2019, între cele două estimări, au înregistrat: cheltuiala pentru consumul final al administraţiilor publice, de la +0,9% la +0,4%, ca urmare a reducerii volumului său de la 106,0% la 102,6%; formarea brută de capital fix, de la +5,9% la +6,3%, ca urmare a majorării volumului său de la 123,9% la 125,6%", arată comunicatul INS publicat marţi.

Pe serie ajustată sezonier, a fost revizuită în scădere uşoară, la 4,1% de la 4,2%, şi estimarea privind creşterea PIB în primele nouă luni. În preţuri curente, la nouă luni produsul intern brut a fost de 774,5 miliarde de lei. Pe serie brută, datele privind avansul PIB au fost menţinute la 4%.

Integral pe România Liberă