Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Compania chinezească Ehang a primit acordul autorităţilor americane să-şi înalţe maşina zburătoare numită Ehang 216. Ehang este una dintre companiile care crede că în viitor maşinile zburătoare vor deveni o metodă de transport similară cu Uber. Astfel, compania investeşte în tehnologia de vehicule zburătoare autonome, bazate pe motoare electrice. Modelul Ehang 216 are 16 motoare cu elice și prinde o viteză de 130 km/h. Vehiculul cântăreşte sub 300 de kg şi poate încărca 220 kg. Având în vedere că este vorba despre un simplu prototip, atât viteza, cât şi capacitatea ar putea fi crescute în viitor.

Demonstraţia Ehang din SUA a durat cinci minute, timp în care taxiul aerian a zburat pe un traseu predefinit. Ideea este ca aceste vehicule să zboare autonom dintr-un punct în altul, la cererea utilizatorilor.

Integral pe Evenimentul ZileiComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.