Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Vinerea trecută, premierul Ludovic Orban s-a întâlnit cu preşedintele Klaus Iohannis spre a discuta despre modalităţile în vederea punerii în practică a ideii alegerilor anticipate. Prim-ministrul ieşit apoi la declaraţii era precum acel Grigore care vrea-nu vrea trebuie să bea aghiazmă.

Dl. Iohannis doreşte anticipate, nu are timp de pierdut în consultări cu partidele politice parlamentare, consultări care, în foarte multe cazuri, nu prea au cum să aducă rezultatele aşteptate, aşa că domnul prim-ministru a primit însărcinarea de a identifica şi pune în practică metodele prin care, în prima etapă, se va ajunge la sacrificarea lui şi a guvernului pe care îl conduce.

Cum PSD nu prea dă semne că ar fi cu adevărat interesat în reuşita unei moţiuni de cenzură pe care chiar dacă o va depune, aşa cum ne tot promite, în cursul lunii februarie, nu are deloc motive să o şi vadă adoptată, dl. Orban va fi obligat să recurgă la soluţii categorice pentru a se vedea plecat de la Palatul Victoria. Ori va scoate din sărite PSD, UDMR şi ALDE asumându-şi răspunderea pe o lege care ar viza alegeri locale în două tururi, ori îşi va înainta el însuşi demisia.

Integral pe Adevărul