Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Două baze americane din Irak, una situată la Bagdad, cealaltă în orașul Erbil – capitala neoficială a kurzilor din Irak, au fost lovite, în noaptea de marți spre miercuri, de rachete lansate din Iran.

Iranul a atacat cu rachete două baze militare americane de pe teritoriul Irakului, drept represalii pentru uciderea, acum șase zile, de către SUA, a generalului Qassem Soleimani – oficialul care era socotit “numărul 2” în ierarhia regimului de la Teheran.

Partea americană a susținut că nu există victime în urma acestor două atacuri, întrucât toți militarii din interiorul bazelor au avut timp să se adăpostească. În schimb, propaganda regimului de la Teheran a anunțat că "80 de teroriști" americani ar fi fost uciși în urma acestor lovituri cu rachete. Atacul s-a desfășurat cu rachete Fateh, fabricate în Iran după un model mai vechi, rusesc.

Integral pe România Liberă