Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Confuzie în presa britanică referitor la identitatea salvatorului polonezei care s-a salvat din clădirea în care locuia, incendiată de huliganii care protestează pe străzile Londrei, sărind pe fereastră.

The Telegraph, cel mai important cotidian britanic din segmentul quality, susţine că Monika Konczyk (32 de ani), a sărit de la primul etaj al clădirii în care locuia, în braţele unui poliţist londonez.

The Times are o versiune asemănătoare a celor întâmplate. La fel, The Sun, cel mai citit ziar insular (tabloid), cu 3 milioane de exemplare difuzate zilnic (The Telegraph difuzează doar 650.000).

The Guardian este singurul ziar quality care afirmă, în primă instanţă, că românul Adrian Manu a prins-o în braţe pe Konczyk. Dar, reporterul continuă cu precizarea că, în confuzia evenimentelor, au apărut dubii referitor la identitatea salvatorului. „Câţiva privitori susţin că un poliţist a prins-o, dar Adrian insistă că în braţele sale a aterizat femeia”. Apoi, este citat Adrian Manu cu o declaraţie firească, în care vorbeşte cu o modestie ce îl onorează: „Suntem vecini. Nimeni nu e erou”.

Exact aceeaşi versiune a evenimentelor, cu exact aceleaşi cuvinte, este dată de tabloidul Daily Mirror, la o zi distanţă după The Guardian, fără a fi citată sursa.
Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.