Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că la un moment dat pensiile speciale, cu excepţia celor pentru magistraţi şi militari, trebuie eliminate.

El a fost întrebat, la Palatul Cotroceni, dacă susţine eliminarea pensiilor speciale, cu excepţia celor pentru militari şi magistraţi. "Da, cu aceste excepţii, pensiile speciale trebuie la un moment dat eliminate, fiindcă nu putem să avem mai multe categorii de beneficiari de pensii după criterii diferite. Criteriul contributivităţii este un criteriu unanim acceptat şi acolo trebuie să ajungem", a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

În ceea ce priveşte păstrarea pensiilor de serviciu pentru angajaţii din penitenciare, Iohannis a precizat: "Aceste chestiuni trebuie foarte bine discutate în primul rând în Parlament, după care putem să discutăm şi mai departe".

Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.