Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a fost prezent, la Timișoara, la acțiunile dedicate împlinirii a 30 de ani de la declanșarea Revoluției Române.

"Patru decenii şi jumătate de comunism nu rămân fără efecte. Nu există schimbare politică care să schimbe, într-o zi, un câmp de mătrăgună într-o livadă înflorită. Noi aprindem lumina, încă o dată, în oraşul care a dat pentru prima dată lumina Europei. La mulţi ani, Timişoara!", a spus premierul Viktor Orban în discursul pe care l-a rostit, sâmbătă seară, la Timișoara.

Premierul Ungariei s-a aflat la Timișoara pentru a asista la un spectacol denumit "Libertate 89", organizat de Consiliul Naţional al Maghiarilor din Transilvania (CNMT).

Viktor Orban a mai subliniat că fiecare revoluție din fostele țări comuniste "a bătut câte un cui" în sicriul comunismului și a amintit, în acest context, și despre revoluția eșuată din Ungaria, din anul 1956.

Integral pe România Liberă