Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Principala formaţiune poloneză de opoziţie, Platforma Civică (PO), de centru-dreapta, a ales-o drept candidată pentru scrutinul prezidenţial de anul viitor pe Malgorzata Kidawa-Blonska, fostă preşedintă a parlamentului de la Varşovia şi ale cărei abordări moderate dau liberalilor speranţe că ea va putea atrage voturile alegătorilor indecişi pentru a reuşi astfel să-l învingă pe preşedintele conservator în exerciţiu Andrzej Duda, scriu agenţiile Reuters şi DPA, citate de Agerpres.

Malgorzata Kidawa-Blonska, în vârstă de 62 de ani, a câştigat competiţia internă din partid în faţa primarului oraşului Poznan, Jacek Jaskowiak, care a manifestat opinii politice cu tentă mai progresistă în chestiunile sociale, precum avortul, o temă sensibilă în Polonia, ţară catolică şi care ţine mult la valorile ei tradiţionale.

Platforma Civică (PO) a desfăşurat această competiţie internă după ce fostul prim-ministru şi fost preşedinte al Consiliului European, Donald Tusk, în prezent preşedinte al Partidului Popular European (PPE), a decis să nu candideze, acesta fiind un adversar îndârjit al formaţiunii conservatoare Lege şi Justiţie (PiS).

Integral pe Hotnews