Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Protest în Buzău, pentru susținerea celui mai cunoscut cercetător de la noi din țară, Costel Vânătoru, care a fost schimbat din funcție săptămâna aceasta de Guvernul Orban.

Manifestația a început la ora 11. Sute persoane s-au strâns să protesteze în Piața Primăriei din Buzău, față de decizia de demitere luată de Orban.

Cercetătorul Coste Vânătoru a fost demis de la conducerea Băncii de resurse genetice vegetale.

"Costel Vânătoru este o adevărată legendă în domeniul horticulturii. De 34 de ani munceşte în acest domeniu. Până să fie numit aici, a fost şi director şi şeful laboratorului de genetică al staţiunii de cercetare legumicolă de la Buzău. Nu numai faptul că a păstrat sămânţa de legume românească, dar a şi înmulţit-o. A venit cu ideea de a se prezerva acest tezaur cu această bancă naţională de soiuri româneşti. Acum, doar cinci la sută din legumele româneşti sunt cu sămânţă românească, restul sunt de import", a declarat Constantin Toma, primarul municipiului Buzău.

"Sper să revină asupra deciziei, pentru că asta nu e o Românie normală. L-au demis noaptea ca hoţii şi au trimis aici un jurist, pentru a omorî agricultura românească", a mai spus primarul.