Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Rezerva de aur a României încă se află la Londra în prezent, iar „varianta rațională” pe care merge Banca Națională este ca aurul să rămână tot la Londra, a declarat sâmbătă, la Digi24, Adrian Vasilescu, consilier de strategie al guvernatorului BNR.

„Ați văzut dvs legea în Monitorul Oficial?” a spus Adrian Vasilescu, întrebat dacă BNR nu avea obligația de a fi repatriat deja aurul.

În ultimii doi ani, fostul guvern PSD a pledat și a acționat pentru ca rezervele de aur ale României care se află depozitate la Londra să fie repatriate. S-a dat o lege în acest sens, care a fost contestată la Curtea Constituțională, iar CCR a considerat că nu încalcă legea fundamentală, prin urmare, legea a ajuns la președinte, care a retrimis-o la Parlament, acolo unde se și află în prezent, a explicat Adrian Vasilescu.

Integral pe Digi24