Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

PSD, la două luni de la moțiunea prin care a pierdut guvernarea și la aproape o lună de la dezastrul înregistrat la prezidențiale, visează cu ochii deschiși la o revenire în forță. Președintele interimar al partidului, Marcel Ciolacu a anunțat că „este foarte probabil ca partidul său să aibă un proiect politic comun cu Pro România și cu ALDE la viitoare alegeri. El nu a exclus nici posibilitatea unor reveniri în PSD „pentru a întări stânga“ și pentru prima dată acceptă varianta alegerilor anticipate.

Biroul Permanent Național al PSD va avea o ședință, luni la Parlament de la ora 10.00, în care i vor fi legate de organizarea Congresului partidului care va avea loc pe 29 februarie, au declarat surse social-democrate, pentru MEDIAFAX. Ciolacu a declarat, la TVR 1, că nu exclude varianta de a candida pentru funcția de președinte al PSD la Congresul din februarie.
 
Liderul interimar al PSD a adăugat că va discuta cu colegii din partid despre acest aspect. De asemenea, Gabriela Firea a anunțat că nu ar exclude o candidatură pentru funcția de președinte executiv al PSD, la Congres. Primarul general al Capitalei a mai precizat că va candida momentan pentru șefia PSD București și l-ar putea susține la conducerea PSD pe Marcel Ciolacu, amintește COTIDIANUL.

 „Suntem într-o vâltoare, am trecut de la putere în opoziţie, am trecut două rânduri de alegeri, eu cred că în câteva zile maxim forurile politice funcţionează, departamentele de comunicare şi restul, relaţii internaţionale, au început să funcţioneze, partidul intră în normalitate”, a spus Ciolacu, citat de EVENIMENTUL ZILEI. Președintele interimar al PSD recunoaște că: „partidul a luat anumite decizii greşite, fără doar şi poate, evidente.

Trebuie să îmi pun eu cenuşă în cap ca să descopăr aceste greşeli și încercăm prin această abordare mai deschisă între colegi, ca aceste să zicem momente delicate ale partidului să le evităm… Mari greșeli am făcut când am pierdut alegerile europarlamentare, abordarea cu legile justiției în primul rând. Chiar dacă eram îndreptăţiţi …” El a mai declarat că  deja sunt două partide parlamentare care au anuntat că vor depune moţiune de cenzură în cazul în care vin cu modificarea alegerii primarilor din două tururi, PSD și UDMR.

Întrebat dacă Mihai Tudose poate să revină în PSD, el a spus că această decizie aparţine organizaţiei locale de la Brăila, anunță JURNALUL NAȚIONAL. „Eu nu voi exclude pe nimeni atâta timp cât voi fi preşedinte interimar. Este decizia organizaţiei", a spus Ciolacu, într-o emisiune la B1 TV. El a precizat că Victor Ponta nu se poate întoarce în PSD, însă este posibil să aibă proiecte politice comune la viitoare alegeri. Până la următoarele alegeri vom vedea, dar nu pot să exclud anumite alianţe politice, înseamnă că mă descalific eu ca şi om politic. Domnul Grindeanu a fost exclus din partid, iar eu am anunţat că toţi cei excluşi pot să se întoarcă în partid", a mai precizat Marcel Ciolacu.

Imediat, remarcă ADEVĂRUL, conducerea filialei PSD Brăila a decis, sâmbătă, să-l invite pe fostul premier Mihai Tudose alături de membrii Pro România din Brăila pentru a reintra printre rândurile social-democraţilor. În contextul în care toţi membrii Pro România din Brăila şi-au dat demisia din partid, dar şi a alegerilor parlamentare şi locale de la anul, PSD Brăila a anunţat că-i invită pe aceştia pentru coagularea stângii.

Președintele social-democraților nu exclude nici proiecte comune, poate o fuziune cu partide precum ALDE. „Dacă vom avea un proiect politic, nu știu dacă vom face o fuziune, dar este posibil să avem un proiect politic comun pentru anumite alegeri. În politică nu poţi să excluzi aceste lucruri. E posibil să avem un proiect … Şi cu ALDE, cu domnul Tăriceanu am o comunicare foarte bună”, a conchis liderul PSD.

Deși s-a exprimat categoric împotriva alegerilor anticipate, Ciolacu a dezbătut pe larg și varianta alegerilor locale în două tururi. El a spus că legea electorală nu poate fi modificată cu mai puţin de un an înainte de alegeri, potrivit recomandărilor Comisiei de la Veneţia. În opinia sa, dacă Guvernul Orban îşi angajează răspunderea pe modificarea legislaţiei electorale, PSD va depune moţiune de cenzură, chiar cu riscul declanşării de alegeri anticipate, anunță CAPITAL.

Însă mutarea cea mare vine de la Brăila, unde organizația locală propune președintelui interimar acceptarea lui Mihai Tudose, cu arme și bagaje, în tabăra PSD. Este același Tudose despre care Dragnea afirma că i-a fost impus de serviciile de informații pentru funcția de premier, amintește NAȚIONAL. Iar Iohannis l-a acceptat și l-a numit, știa el de ce. Pare că PSD n-a înțeles nimic din prostiile făcute în goana după putere. Repetând aceleași greșeli, de ce s-o aștepta la alt rezultat?

Pe CHESTIONARUL ZIARE.RO vă invităm să vă spuneți opinia: Sunteți de acord cu organizarea de alegeri anticipate?