Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Colegiul Medicilor din Municipiul București (CMMB) a inițiat o campanie-consurs dedicată medicilor rezidenți, cu scopul de a transmite informații în mod corect în privința importanței vaccinării.

Campania a fost gândită ca o acțiune de responsabilitate socială, în contextul epidemiei de rujeolă care face numeroase victime în România.

Concursul organizat de CMMB a constat în realizarea unor mesaje scrise sau video pentru susținerea vaccinării.

Prof. dr. Cătălina Poiana, președintele Colegiul Medicilor din Municipiul București - „Colegiul Medicilor din Municipiul București dorește să se implice atât în dezvoltarea de activități profesionale destinate membrilor săi cât și ca partener activ la nivel social în promovarea mesajelor de sănătate în rândul comunității. În acest proiect am implicat medici tineri, deoarece consider că una din îndatoririle noastre trebuie să o reprezinte punerea în valoare a membrilor noștri în raport cu comunitatea în care activează.

gest extrem in poligon in constanta barbatul care s a impuscat sub privirile instructorului a murit
Gest extrem în poligon, în Constanța! Bărbatul care s-a împușcat sub privirile instructorului a murit
Medicul trebuie sa fie un pilon principal în societate cu privire la informarea pe teme despre sănătate. Medicul are expertiza și deține informații bazate pe dovezi științifice, iar astfel de informații corecte, validate, trebuie să stea la baza comunicării despre aspecte ce țin de sănătate. Sunt convinsă că noi, medicii aflați la maturitatea profesională, împreună cu colegii noștri mai tineri, putem dezvolta și recâștiga încrederea publicului în corpul medical, bazându-ne pe fapte și știință”.

Juriul concursului a fost format din reprezentanți ai societății civile, jurnaliști, medici și profesori de comunicare, potrivit cmb.ro.

Câștigătorii concursului:

Cristina Andreea Bojoga – premiul I (a constat în acoperirea cheltuielilor de participare la un congres internațional în medicină)

Oana-Maria Popescu – premiul II (acoperirea participării la un congres național)

Mariana-Denisa Petrescu – premiul III (acoperirea costurilor unor cărți necesare documentării de specialitate)