Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Acordul de retragere a Regatului Unit al Marii Britanii din Uniunea Europeană nu este încă unul ideal din perspectiva cetățenilor români care locuiesc azi în UK, arată liderul PLUS, Dacian Cioloș, care cere Guvernului României să pregătească „soluții concrete” pentru protejarea cetățenilor români.

Într-o postare pe Facebook, fostul premier Dacian Cioloș spune că odată cu Brexitul, există o serie de „detalii administrative ce țin în mare măsură doar de bucătăria internă a României”.

Astfel, „Guvernul trebuie să facă urgent propuneri în ceea ce privește reîntregirea familiilor în cazul în care doar un membru obține Pre-Settled sau Settled Status, iar familia dorește să locuiască și să muncească în continuare în UK. De asemenea, trebuie gândite propuneri pentru readucerea și reintegrarea cetățenilor români în cazul în care aceștia nu vor mai avea dreptul să stea în UK. Cât de ușor le va fi să se reînscrie în sistemul național de sănătate sau de educație din România? Cât de ușor și de rapid se vor elibera actele de călătorie, se va face transcrierea documentelor civile din registrul public britanic în cel românesc, vor fi recunoscute contribuțiile la sistemul de pensii, se va face înmatricularea mașinilor personale”? - arată Dacian Cioloș.

Integral pe Digi24Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.