Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Pe ordinea de zi a şedinţei din 16 decembrie a Secţiei pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii figurează şi o cerere de pensionare a judecătoarei Claudia Silinescu Gherbovan de la Tribunalul Ilfov. Claudia Silinescu Gherbovan a fost numită judecător la Tribunalul Ilfov în urmă cu doar 6 luni, mai exact în 1 iunie, după un concurs de admitere directă în magistratură.

Potrivit unei surse din magistratură citate de Ziare.com, pensia unui judecător cu grad de tribunal este între 16.000 de lei şi 18.000 de lei. Anterior, Gherbovan a fost avocat. Conform Legii 303/2004 privind statutul magistraţilor, foştii judecători şi procurori care şi-au încetat activitatea din motive neimputabile, personalul de specialitate juridică, avocaţii, notarii, consilierii juridici, poliţiştii, grefierii sau executorii judecătoreşti cu studii superioare juridice pot fi numiţi în magistratură, dacă au o vechime de specialitate de cel puţin 5 ani.

Integral pe Adevărul