Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Fostul șef al Fiscului Gelu Ștefan Diaconu afirmă, referindu-se la subiectul pensiilor speciale cu care și Puterea și Opoziția o scaldă deopotrivă, că ar trebui stabilit un plafon maxim al pensiilor speciale la nivelul salariului public net cel mai mare, adică cel primit de președintele țării, iar peste acest nivel, pensiile să fie impozitate drastic. Acesta face o propunere și pentru salariile mari. Diaconu spune că anomalia la care s-a ajuns astăzi este absolută.

„Îmi displace populismul, dar nesimțirea mă oripilează! În debandada de astăzi este imposibilă o corecție unitară și cât de cât echitabilă a pensiilor speciale. Astfel încât susțin inițiativa UDMR de stabilire a unui plafon maxim al pensiilor speciale la nivelul salariului public net cel mai mare, adică cel primit de președintele țării.

Peste acest nivel, pensiile să fie impozitate drastic. Mai mult, propun o impozitare cu 90% a tuturor veniturilor din salarii plătite din bani publici care depășesc acel plafon. Salariul net al președintelui ajunge spre 15.000 lei net/lună! Este arhisuficient și pt o pensie și pt un salariu plătite din bani publici. Ați putut afla și dvs. că toți cei din „conducerea/controlul/apărarea” bietului popor roman (parlamentari și personal auxiliar, curte constituțională, magistrati, armată, poliție, servicii secrete, curte de conturi, diplomați, primari, etc.) beneficiază de pensii enorme, complet nesimțite!!

Integral pe Cotidianul