Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Noul ministru al Agriculturii s-a apucat să închidă ce a mai rămas din fermele de porci românești, după cataclismul pestei porcine africane. Sub pretextul nerespectării unor norme de biosecuritate mai drastice ca la NASA, DSV-urile din teritoriu au început să ridice pe bandă rulantă autorizațiile fermelor, băgându-i în faliment pe crescătorii de porci.

Industria cărnii de porc din România este la un pas de dispariție. Ministrul Agriculturii și noul președinte al ANSVSA au decis să lupte împotriva pestei porcine africane închizând, pur și simplu, fermele de porci care au mai supraviețuit. Astfel, au fost emise norme de biosecuritate pentru exploatațiile de animale de peste cinci capete, imposibil de respectat fără investiții de câteva zeci de mii de euro, și aproape imediat au fost trimise în control DSV-urile care au ridicat toate autorizațiile pentru cei care nu îndeplineau 100% aceste norme.

Integral pe Naţional