Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Camera Deputaților, în calitate de for decizional, a aprobat legea care permite continuarea unuia dintre cele mai importante programe de înzestrare pe care le derulează, în prezent, Armata Română.

Camera Deputaților a aprobat, acum două zile, “Legea pentru continuarea dezvoltării capabilității operaționale aeriene”, lege care permite achiziționarea și intrarea în dotarea Forțelor Aeriene Române a cinci avioane de luptă F-16.

La începutul lunii decembrie, proiectul fusese aprobat și de Senatul României, astfel că decizia Camerei Deputaților, în calitate de for decizional, va permite intrarea în vigoare a acestui act legislativ.

Înzestrarea Forțelor Aeriene Române cu avioane F-16 se face potrivit “Concepției de realizare graduală a capabilității de apărare aeriană în cadrul programului ”, întocmită de Ministerul Apărării Naționale.

Potrivit acestei strategii, 12 avioane F-16 au intrat deja în dotarea Forțelor Aeriene și sunt operaționale, iar următoarele cinci vor aduce flota militară a României la un efectiv total de 17 aeronave de luptă.

Amintim că România mai folosește, încă, în cadrul misiunilor de poliție aerienă, și câteva avioane de luptă MiG 21 LanceR, dar acestea sunt uzate fizic și moral și ar fi trebuit retrase de la zbor de ani de zile.

Integral pe România Liberă