Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Uniunea Europeană s-a declarat pregătită pentru negocierea viitoarei sale relaţii cu Londra, după victoria clară obţinută de premierul britanic Boris Johnson în alegerile parlamentare desfăşurate joi în Regatul Unit.
''Noi suntem pregătiţi. Ne-am definit priorităţile'', a declarat preşedintele Consiliului European, Charles Michel, la sosirea la cea de-a doua zi a Summitului UE de la Bruxelles, prima reuniune de acest fel pe care o prezidează fostul premier belgian.

Charles Michel şi-a exprimat speranţa cu privire la 'o ratificare rapidă de parlamentul britanic' a acordului de retragere negociat de Londra şi Uniunea Europeană, 'pentru a putea apoi începe în linişte, dar cu o mare hotărâre, negocierea asupra etapei următoare'.

Europenii vor veghea mai ales la 'integritatea pieţei interne' şi la garantarea unor 'reguli de joc echitabile între cele două părţi.

Boris Johnson a repurtat o victorie fără dubii în alegerile parlamentare din Regatul Unit, care îi va permite să-şi onoreze promisiunea de ieşirea a ţării sale din Uniunea Europeană la 31 ianuarie 2020.

Liderii Celor 27 urmează să îl mandateze vineri pe negociatorul-şef al UE pentru Brexit, Michel Barnier, să negocieze viitoarea relaţie comercială cu Londra.

Integral pe Jurnalul Național