Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Premierul Ludovic Orban a declarat vineri, într-o şedinţă fulger de Guvern, că Executivul va plăti datoria de sute de milioane de euro către fraţii Micula, care au câştigat în instanţă un proces cu statul şi au încercat să blocheze conturile Ministerului Finanţelor, punând popriri pe conturi sau acţiuni ale celor mai profitabile companii de stat, precum ROMATSA, Romgaz şi Nuclearelectrica.

UPDATE 10:35 Bugetul Ministerului Finanţelor Publice se suplimentează cu suma de 912,5 milioane lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului. Aceste fonduri vor fi utilizate pentru efectuarea plăţii, în cursul zilei de astăzi, a titlului executoriu în România în hotărârea arbitrală din dosarul arbitral nr. ARB/05/20 , pronunţată de Curtea de Arbitraj Internaţională a Centrului Internaţional pentru Reglementarea Diferendelor Relative la Investiţii, a anunţat Guvernul într-un comunicat remis Adevarul.


UPDATE 10:30 Orban: România a trebuit să facă astăzi plata către fraţii Micula. Se ajunge ca din cauza unui comportament greşit al statului (guvernele anterioare – n. red.) să plăteşti ceea ce nu ai vrea să plăteşti.

***

„Vom suplimenta bugetul MFP cu suma care trebuie plătită fraţilor MIcula, din Fondul de rezervă bugetară”, a declarat premierul Ludovic Orban, precizând că va discuta Memorandumul în şedinţa de vineri. „Sigur că asta va goli Fondul de Rezervă şi vom fi nevoiţi să adoptăm de urgenţă o nouă rectificare bugetară”, a mai spus Orban.

Integral pe Adevărul